Home
Open Recipes

Tradisjonell laksepasta

Open recipes

Open recipes

Tradisjonell laksepasta

30 minutter totalt

  • Enkelt
  • Tradisjonell

Er du en fan av pasta og sjømatretter? Denne oppskriften på laksepasta er en perfekt kombinasjon av begge! Med bare noen få enkle ingredienser og enkle trinn, kan du lage et appetittvekkende måltid som garantert vil imponere. Og, med litt fløte og whisky vil denne retten garantert nå nye høyder!

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

320 g Barilla® Penne Rigate
200 g fersk laks
40 g smør
½ glass whisky/brandy
½ sitron, saften
50 ml fløte
etter smak gressløk
etter smak salt og sort pepper

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fire enkle trinn for en perfekt klassisk laksepasta med fløte og whisky:

Step 2

Smelt smøret i en panne, tilsett deretter laksebitene (etter å ha forsiktig fjernet skinnet) og bland sammen. Drypp sitronsaft over blandingen, la den fordampe. Tilsett fløte, whisky, salt og pepper. Kok i fem minutter.

Step 3

Mens lakseblandingen koker, kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den blir al dente.

Step 4

Sil vannet av pastaen og hell den over i pannen med lakseblandingen. Rør i ca. ett minutt over svak varme.

Step 5

Ha pastaen over på en tallerken og topp retten med gressløk eller den urten du foretrekker, for eksempel dill, vill fennikel eller rosépepper.

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Denne laksepastaoppskriften er et enkelt og deilig måltid som er perfekt for å imponere middagsgjester eller bare nyte en koselig kveld hjemme. Ved å følge de enkle trinnene og bruke høykvalitetsingredienser som Barilla® Penne Rigate, fersk laks og en skvett whisky, kan du lage en appetittvekkende rett som garantert blir en favoritt.

Tips

Du kan erstatte gressløken med dill, vill fennikel eller rosépepper.