Hjem
Open Recipes

Tradisjonell pastasalat med feta

Open recipes

Open recipes

Tradisjonell pastasalat med feta

20 minutter totalt

Middelhavskjøkkenet er kjent for sine deilige smaker og bruk av ferske ingredienser. En av de klassiske rettene i middelhavskjøkkenet er gresk pastasalat med feta. Denne sommerretten kombinerer herlig pasta med de syrlige smakene av fetaost, svarte oliven og cherrytomater. For å gjøre retten enda bedre, serveres den vanligvis med italiensk pesto og olivenolje. Her finner finner du en smakfull oppskrift på gresk pastasalat, som i tillegg er enkel å lage.

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

320 g Barilla® Penne Rigate
100 g Barilla® Pesto alla Genovese eller hjemmelaget pesto*
300 g cherrytomater, halve
170 g fetaost
90 g sorte oliven, uthulet og delt i to
1 ss extra virgin olivenolje
etter smak salt

*Alternativ: hjemmelaget pesto

30 g basilikumblader
15 g pinjekjerner
15 g revet Parmigiano Reggiano-ost
15 g revet Pecorino Romano-ost
1/2 hvitløksfedd
200 ml extra virgin olivenolje

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Tips

Hvis du vil ha en sterkere smak, tilsett halvparten av en rødløk i tynne skiver på toppen.

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fem enkle trinn for den perfekte pastasalaten med feta:

Step 2

Start med å blande pinjekjernene og hvitløken i en blender. Tilsett vaskede og tørkede basilikumblader og extra virgin olivenolje uten å slå av blenderen. Tilsett revet Parmigiano Reggiano- og Pecorino-ost, og juster tykkelsen ved å tilsette mer olje om nødvendig.

Step 3

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen ett minutt kortere enn anvisningen på pakken. Hell vannet av pastaen og bland den med olivenolje. Avkjøl pastaen ved å legge den flatt på et brett.

Step 4

Skjær fetaosten i biter som er omtrent like store som tomatene. Fukt kniven ved hvert kutt for å unngå at fetaen smuldrer opp.

Step 5

Ha avkjølt pasta, cherrytomater, sorte oliven og fetaost i en stor bolle.

Step 6

Tilsett pestoen i bollen og bland forsiktig alle ingrediensene sammen. Servér og nyt!

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Denne tradisjonelle pastasalaten med fetaost er en perfekt rett for de som er ute etter et sunt og smakfullt måltid. De friske cherrytomatene og olivenoljen gir et middelhavspreg, mens fetaosten tilfører en syrlig smak. Oppskriften er enkel å følge, og retten kan tilberedes på kort tid. Del denne pastasalaten med familie og venner og nyt smakene fra middelhavskjøkkenet.