Hjem
Open Recipes

Tradisjonell lasagne bolognese

Open recipes

Open recipes

Tradisjonell lasagne bolognese

2 hours 30 minutes totalt

Lasagne bolognese er en klassisk italiensk rett elsket av mange rundt om i verden. Denne krydrede, ovnsbakte pastaen, som består av lagdelt kjøttsaus, béchamelsaus og lasagneplater, passer perfekt til familiemiddagen eller en spesiell anledning. Enten du er en nybegynner eller en erfaren kokk, er denne oppskriften enkel å følge og vil imponere gjestene dine med sine rike smaker og deilige tekstur.

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

8 plater Barilla® Lasagne

Kjøttsaus

30 ml extra virgin olivenolje
30 g selleri, hakket
50 g gulrot, skrelt og hakket
60 g løk, skrelt og hakket
20 g pancetta (bacon)
100 g kvernet svinekjøtt
120 g kjøttdeig
80 ml rødvin
60 g tomatpuré
500 ml vann
1 laurbærblad
etter smak salt og sort pepper

Béchamelsaus

500 ml melk
30 g smør
25 g mel
etter smak revet muskatnøtt og salt

Topping

80 g revet Parmigiano Reggiano-ost
20 g smør, kuttet i biter

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fire enkle trinn for perfekt lasagne bolognese:

Step 2

Fres selleri, løk og gulrot i en panne med extra virgin olivenolje og ett laurbærblad på middels varme, til grønnsakene er gyllenbrune. Tilsett kjøttdeig, svinekjøtt og bacon, og stek til kjøttet begynner å bli brunt. Smak til med salt og pepper. Rør inn rødvinen, kok til vinen fordamper helt, senk så varmen og tilsett tomatpureen. Ha i to kopper vann, eller nok til å dekke kjøttblandingen, og la småkoke på svak varme i minst 30 minutter. Fjern laurbærbladet.

Step 3

Mens kjøttsausen koker, tilbereder du béchamelsausen. Smelt smøret, tilsett mel og visp sammen i 3–4 minutter på svak varme, til en jevn masse. Varm opp melken separat, tilsett deretter sammen med smør og mel under omrøring, litt om gangen. Smak til med salt og muskatnøtt, og la koke under konstant røring for å unngå klumper. Sausen skal ha en tykk og kremet konsistens. Om béchamelsausen er for tykk, spe med litt melk, er den for tynn, la koke i noen minutter til.

Step 4

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en ildfast form på 22 x 33 cm og legg det første laget med lasagne på langs. Fordel et lag kjøttsaus jevnt over, etterfulgt av béchamelsaus og en sjenerøs håndfull revet Parmigiano Reggiano-ost. Gjenta prosessen; legg lasagneplatene, kjøttsausen og béchamelsausen i lag til du har brukt alle ingrediensene. Avslutt med et lag béchamelsaus, ost og noen biter smør.

Step 5

Stek lasagnen i 25-30 minutter, eller til den er gyllenbrun. La den hvile i 5 minutter før servering.

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Denne enkle oppskriften på lasagne bolognese er en ekte middagsfavoritt og et godt valg for enhver anledning. Enten du er vertskap for et selskap eller bare ønsker å unne familien din et deilig måltid, er denne oppskriften det perfekte valget!