Home
Open Recipes

Tradisjonell carbonara

Open recipes

Open recipes

Tradisjonell carbonara

15 minutter totalt

  • Enkelt
  • Tradisjonell

Er du på jakt etter den perfekte tradisjonelle italienske carbonara-oppskriften? Du trenger ikke lete lenger! Med våre seks enkle trinn kan du tilberede en deilig og autentisk carbonara-pastarett, som garantert faller i smak. Laget med klassiske ingredienser som bacon, egg og pecorino romano-ost – denne oppskriften er tro mot de tradisjonelle smakene i Italia. Imponér venner og familie med dine kulinariske ferdigheter, og unn deg den ultimate komfortmaten. Så hvorfor vente? Finn oppskriften på den perfekte carbonara i dag!

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

320 g Barilla® Spaghetti No.5
150 g bacon (gjerne guanciale eller pancetta)
4 store eggeplommer
100 g revet Pecorino Romano-ost
etter smak salt og sort pepper

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Fremgangsmåte

Step 1

Pisk eggeplommene sammen med 2/3 revet pecorino-ost og litt pepper i en bolle.

Step 2

Skjær bacon i skiver på 2 mm, deretter i strimler. Stek i en panne på middels varme til fettet smelter.

Step 3

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok Barilla Spaghetti etter anvisningen på pakken til den blir al dente. Hell vannet av pastaen, men spar det til senere.

Step 4

Ha pastaen over i pannen sammen med baconet og bland.

Step 5

Slå av varmen, tilsett eggeblandingen og litt av pastaens kokevann, og rør i 30 sekunder.

Step 6

Topp retten med resten av pecorino-osten før servering.

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Spaghetti No. 5

For noen kan matlaging være en kjærlighetserklæring, nettopp av den grunn tilbyr Barilla kvalitetspasta for å si "Jeg elsker deg", "Jeg savner deg" eller "Unnskyld, min feil". Italienerne vet at våre kjente klassikere betyr perfekt al dente pasta, hver gang. Derfor har Barilla vært en italiensk favoritt i 145 år, og er i dag fortsatt pasta #1 i Italia.

  • Pack size 500g
View product