Hjem
Open Recipes

Laktosefri laksepasta

Open recipes

Open recipes

Laktosefri laksepasta

30 minutter totalt

For laktoseintolerante kan det være en utfordring å finne smakfulle og mettende oppskrifter. Derfor er denne oppskriften på laktosefri laksepasta den perfekte løsningen! Retten er laget med laktosefritt smør og fløte, Barilla® Penne Rigate, fersk eller røkt laks, og en smaksrik blanding av urter og krydder, og er enkel å lage og full av smak.

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

320 g Barilla® Penne Rigate
200 g fersk laks
40 g laktosefritt smør
½ glass whisky/brandy
½ sitron, saften
2–3 ss laktosefri fløte
etter smak gressløk
etter smak salt og sort pepper

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fire enkle trinn for perfekt laktosefri laks- og fløtepasta:

Step 2

Smelt laktosefritt smør i en panne, tilsett deretter laksebitene (etter å ha forsiktig fjernet skinnet) og bland sammen. Drypp sitronsaft over blandingen, la den fordampe. Tilsett laktosefri fløte, whisky, salt og pepper. Kok i fem minutter.

Step 3

Mens lakseblandingen koker, kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den blir al dente.

Step 4

Sil vannet av pastaen og hell den over i pannen med lakseblandingen. Rør i ca. ett minutt over svak varme.

Step 5

Ha pastaen over på en tallerken og topp retten med gressløk eller den urten du foretrekker, for eksempel dill, vill fennikel eller rosépepper.

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Denne oppskriften på laktosefri laksepasta med fløte er et deilig og mettende måltid som er perfekt for laktoseintolerante. Ved å bruke ingredienser av høy kvalitet, som laktosefritt smør og laktosefri fløte, Barilla® Penne Rigate, fersk laks og en skvett whisky, kan du lage en smakfull rett som garantert blir en ny favoritt. Ikke vær redd for å erstatte forskjellige urter og krydder for å skreddersy oppskriften til dine smakspreferanser.

Tips

Du kan erstatte gressløken med dill, vill fennikel eller rosépepper.