Hjem
Open Recipes

Laktosefri pastasalat med feta

Open recipes

Open recipes

Laktosefri pastasalat med feta

20 minutter totalt

For de som følger en laktosefri diett, kan pastasalater være en utfordrende rett å lage. Men frykt ikke, for vi har en oppskrift på en laktosefri pastasalat med fetaost som garantert vil falle i smak. Denne oppskriften er enkel å følge, og bruker ferske ingredienser som cherrytomater og olivenolje.

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

320 g Barilla® Penne Rigate
100 g laktosefri hjemmelaget Pesto alla Genovese
300 g cherrytomater, halve
170 g laktosefri fetaost
90 g sorte oliven, uthulet og delt i to
1 ss extra virgin olivenolje
etter smak salt

Hjemmelaget laktosefri pesto

30 g basilikumblader
15 g pinjekjerner
15 g revet laktosefri Parmigiano Reggiano-ost
15 g revet laktosefri Pecorino Romano-ost
1/2 hvitløksfedd
200 ml extra virgin olivenolje

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Tips

Hvis du vil ha en sterkere smak, tilsett halvparten av en rødløk i tynne skiver på toppen.

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fem enkle trinn for en laktosefri pastasalat med feta:

Step 2

Start med å blande pinjekjernene og hvitløken i en blender. Tilsett vaskede og tørkede basilikumblader og extra virgin olivenolje uten å slå av blenderen. Tilsett revet Parmigiano Reggiano- og Pecorino-ost, og juster tykkelsen ved å tilsette mer olje om nødvendig.

Step 3

Kok opp en stor kjele med vann og tilsett salt (7 gram pr. liter vann) når vannet koker. Kok pastaen ett minutt kortere enn anvisningen på pakken. Hell vannet av pastaen og bland den med olivenolje. Avkjøl pastaen ved å legge den flatt på et brett.

Step 4

Skjær fetaosten i biter som er omtrent like store som tomatene. Fukt kniven ved hvert kutt for å unngå at fetaen smuldrer opp.

Step 5

Ha avkjølt pasta, cherrytomater, sorte oliven og fetaost i en stor bolle.

Step 6

Tilsett pestoen i bollen og bland forsiktig alle ingrediensene sammen. Servér og nyt!

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Hvis du er ute etter et velsmakende og sunt laktosefritt måltid, så trenger du ikke se lenger enn til denne pastasalaten med fetaost. De friske cherrytomatene og olivenoljen gir denne retten et middelhavspreg, mens den laktosefrie fetaosten tilfører en syrlig smak uten laktosen. Oppskriften er enkel å følge, og retten kan tilberedes på kort tid. Del denne laktosefrie pastasalaten med familie og venner og nyt smakene fra middelhavskjøkkenet.