Hjem
Open Recipes

Laktosefri lasagne bolognese

Open recipes

Open recipes

Laktosefri lasagne bolognese

2 hours 30 minutes totalt

For de som følger en laktosefri diett kan det være utfordrende å finne en deilig lasagneoppskrift. Heldigvis har vi en enkel laktosefri oppskrift på lasagne bolognese med laktosefri ost, som vil tilfredsstille ønsket om denne klassiske italienske retten. Med kjøttdeig, fyldig tomatsaus og en kremet béchamelsaus laget med laktosefri melk og smør, er denne lasagnen det perfekte valget!

Collections

Collections

Open Recipes

Verden blir mer inkluderende. Mat bør også det. Flere "Open Recipes" kommer snart.

Ingredienser

Porsjoner 4

8 plater Barilla® Lasagne

Kjøttsaus

30 ml extra virgin olivenolje
30 g selleri, hakket
50 g gulrot, skrelt og hakket
60 g løk, skrelt og hakket
20 g pancetta (bacon)
100 g kvernet svinekjøtt
120 g kjøttdeig
80 ml rødvin
60 g tomatpuré
500 ml vann
1 laurbærblad
etter smak salt og sort pepper

Béchamelsaus

500 ml laktosefri melk
30 g laktosefritt smør
25 g mel
etter smak revet muskatnøtt og salt

Topping

80 g laktosefri revet Parmigiano Reggiano-ost
20 g laktosefritt smør, kuttet i biter

Disclaimer

Personer med allergier eller spesifikke diettbehov bør vertifisere at ingrediensene de bruker i oppskriftene samsvarer med deres behov

Fremgangsmåte

Step 1

Her er fire enkle trinn for perfekt laktosefri lasagne bolognese:

Step 2

Fres selleri, løk og gulrot i en panne med extra virgin olivenolje og ett laurbærblad på middels varme, til grønnsakene er gyllenbrune. Tilsett kjøttdeig, svinekjøtt og bacon, og stek til kjøttet begynner å bli brunt. Smak til med salt og pepper. Rør inn rødvinen, kok til vinen fordamper helt, senk så varmen og tilsett tomatpureen. Ha i to kopper vann, eller nok til å dekke kjøttblandingen, og la småkoke på svak varme i minst 30 minutter. Fjern laurbærbladet.

Step 3

Mens kjøttsausen koker, tilbereder du béchamelsausen. Smelt smøret, tilsett mel og visp sammen i 3–4 minutter på svak varme, til en jevn masse. Varm opp melken separat, tilsett deretter sammen med smør og mel under omrøring, litt om gangen. Smak til med salt og muskatnøtt, og la koke under konstant røring for å unngå klumper. Sausen skal ha en tykk og kremet konsistens. Om béchamelsausen er for tykk, spe med litt melk, er den for tynn, la koke i noen minutter til.

Step 4

Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en ildfast form på 22 x 33 cm og legg det første laget med lasagne på langs. Fordel et lag kjøttsaus jevnt over, etterfulgt av laktosefri béchamelsaus og en sjenerøs håndfull revet Parmigiano Reggiano-ost. Gjenta prosessen; legg lasagneplatene, kjøttsausen og béchamelsausen i lag til du har brukt alle ingrediensene. Avslutt med et lag béchamelsaus, ost og noen biter smør.

Step 5

Stek lasagnen i 25-30 minutter, eller til den er gyllenbrun. La den hvile i 5 minutter før servering.

Passive cooking

Visste du at du kan koke pasta med opptil 80% lavere utslipp? Prøv Passive Cooking, en innovativ metode som innebærer å bruke restvarmen fra oppkokt vann for å koke pasta, og eliminere behovet for konstant koking og overvåking. Resultatet er en mer bærekraftig, energieffektiv og tidsbesparende måte å tilberede pasta på.

Tips

Denne klassiske laktosefrie oppskriften på lasagne bolognese med kjøttdeig er et perfekt alternativ for alle som er laktoseintolerante eller følger et meierifritt kosthold. Med laktosefri ost og melk er denne lasagnen en perfekt rett, som kan nytes uten bekymringer. Følg de enkle trinnene for å lage denne deilige lasagnen.